Paintball Tournament

Het draaiboek bestaat uit de volgende onderdelen die verderop worden gespecificeerd:

Geschiedenis paintball
Paintball in het kort
Dagindeling Spelregels en veiligheid
Puntentelling
Voorwaarden deelname

 

Geschiedenis

Net als vele andere vormen van sport en spel komt paintball oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. In 1970 vond James Hale van Daisy Manufacturing het eerste paintball geweer uit. Dit geweer was ontwikkeld voor boeren om bomen en vee te markeren. Het eerste paintball spel werd in New Hampshire in 1981 gespeeld door Bod Gurnsey, Hayes Noel en Charles Gaines.

 

Paintball in het kort

Paintball, het spel met verfkogels, is geschikt voor jong en oud. Dit strategische spel wordt gespeeld op een terrein, voorzien van diverse hindernissen, autobanden of opblaasbare bunkers. De deelnemers, gekleed in camouflageoveralls, worden verdeeld in twee teams. Het doel van dit spel verschilt per missie en is afhankelijk van het veld waar u op speelt. Dit kan bijvoorbeeld het veroveren van de vlag zijn of het uitschakelen van het vijandelijke team. De vijand wordt uitgeschakeld met paintballs, speciale met gelatine gevulde balletjes die milieuvriendelijk en 100% biologisch afbreekbaar zijn. Elk spel duurt ongeveer tien minuten en staat onder leiding van een aantal scheidsrechters, afhankelijk van de grootte van de groep. Paintball is een spannend spel. Deelnemers die in het wilde weg en op eigen houtje op pad gaan, zullen het niet redden. Er is meer voor nodig om dit spel te winnen. Strategie, creativiteit en overleg met teamgenoten, dit alles vormt de basis voor een goed resultaat. Na de instructies van de coach zal elk team een plan maken om de tegenpartij uit te schakelen.

 

Dagindeling

Verzamelen paintball

08:00u

Uitleg spel, spelregels en veiligheid

08:15u

Uitreiking kleding en uitrusting

08:30u

Start Paintball poulesysteem

09:00u

Lunch

12:00u – 14:00u

Start knockoutfase

14:00u

Finales

17:00u

Afterparty, BBQ & prijsuitreiking

17:30u

Einde

19:00u

 

De spelregels

De regels zijn simpel.

Als een van de deelnemers door een verfkogel van het andere team wordt geraakt en er een verfvlek is die groter is dan een kwartje is dit een "hit". Maar ook als de ballen of het gas op is telt als een “hit”. De getroffene zal het speelveld verlaten naar de daarvoor bestemde plaats op het veld. Door het uitschakelen van de tegenstander kan op een strategische manier jacht worden gemaakt op de vlag. Maar overwicht in het spel betekent niet direct dat je de winnaar wordt! Een foutieve beslissing in de organisatie of een onoplettendheid van een van je teamgenoten kan ervoor zorgen dat je afscheid moet nemen van enkele strijdkrachten. Je moet je terugtrekken. Door middel van improvisatie, het aanvallen vanuit een onverwachte hoek en het verrassen van je tegenstander is het mogelijk om je doel alsnog te bereiken. Dit alles met een tijdslimiet en een puntensysteem. Op de dag worden meerdere rondes en gametypes gespeeld. Zo krijgen de deelnemers die al vroeg de strijd hebben moeten opgeven nogmaals de kans zich te bewijzen.Speltypes:

Teamdeathmatch; de tegenstander (volledig) zien uit te schakelen.
Capture the hill; neem de heuvel onder controle/ verdedig de heuvel.

 

Hieronder een opsomming van alle regels.

Omtrent veiligheid

Altijd het masker ophouden op het speelveld ook als er niet gespeeld word.
Niet binnen 7 meter op elkaar schieten.
Niet schieten op deelnemers met het wapen (marker) boven hun hoofd. Wanneer er niet gespeeld wordt marker naar beneden richten. Nooit op iemand schieten die niet deelneemt of geen masker op heeft.
Geen alcohol gebruiken voor of tijdens het spel. Masker pas afzetten als de veiligheidszone is betreden.

 

Omtrent spel:

Het spel wordt gespeeld met twee teams op een veld, ieder aan zijn eigen kant.
De startplaats wordt de “deadbox” genoemd.
De scheidsrechter telt af van vijf naar nul (“Go Go Go” -command) tot die tijd blijft men in de “deadbox” en houdt men de marker naar beneden gericht.
Op het “Go Go Go” -command van de scheidsrechter start het spel. Men heeft 10 min. om de tegenstander uit te schakelen.
Je bent “hit” wanneer je geraakt bent en de bal gebroken is, de verfvlek moet groter zijn dan een kwartje. Je bent “hit” wanneer je ballen of gas op zijn.
Wanneer je “hit” bent houd je de marker boven je hoofd en ga je terug naar het beginpunt, de “deadbox”.
Heb je twijfels omtrent jezelf of iemand van de tegenpartij steek dan je hand omhoog en een scheidsrechter zal naar je toekomen om dit te controleren.
Wanneer je een probleem hebt met je uitrusting steek je ook je hand op, dan komt de scheidsrechter naar je toe om het probleem te verhelpen, mits mogelijk.
Wanneer je aangeeft “hit” te zijn en er later achter komt dat het niet zo is mag je NIET meer terug het spel in.

 

De puntentelling

 

De puntentelling werkt als volgt:

Bij uitschakeling van de volledige tegenliggende partij

5 punten

+ één punt per overlevend teamlid

Bij een gelijkspel

2 punten per team

+ één punt per overlevend teamlid

Bij volledige teamuitschakeling

0 punten

 

Voorwaarden deelname

Inschrijving geschiedt doormiddel van het invullen van het deelnameformulier en de betaling van het inschrijfgeld van 750,- Nafl per team, alleen per bank of contant.

Hiervoor krijgt u eten, drinken (exclusief alcoholische dranken) en alle benodigde materialen op de wedstrijddagen om aan de wedstrijd mee te kunnen doen.

Teams dienen te bestaan uit vijf deelnemers waarvan een captain het aanspreekpunt is voor de organisatie.

Tijdens wedstrijden wordt er geluisterd naar de veiligheidsinstructies van de scheidsrechters & organisatoren. Het is voor bezoekers (niet deelnemers) niet toegestaan om eigen drank het terrein mee te nemen.

Er mag alleen gespeeld worden op het moment dat de betaling is voldaan en akkoord is gegaan met de voorwaarden en liability.

 

sign_up
 
extreme advanture bonaire icon
quad

video

 
header_activity

Paintball games

quad
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque a tellus justo. Duis in nisi vel ligula porttitor consectetur a quis eros. Vestibulum laoreet auctor pretium. Suspendisse potenti.
more_botton